Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J68i42ř30í 81K40i46n65d50l

31. 12. 2022 14:09

Těch organizací co vzniklo s cílem pomoci bezdomovcům. Městská policie obcházela v mrazech jejich příbytky a lákala je na teplou ubytovnu s postelí , novým oblečení s podmínkou, že se vykoupou a nebudou chlastat a po odchodu uklidí. Vše zadarmo, Ubytovny prázdné až zanikly. Nebyl zájem.

2 0
možnosti
Foto

O zaniklých ubytovnách nevím, v jedné fungující ubytovně jsem byla v rámci své reportérské práce před několika lety, funguje od svého založení prakticky stejně. Je to přechodné řešení, nejdéle na rok. Pak se klienti azylových domů stěhují zas do jiného azylového domu. Kolika procentní je úspěšnost, to znamená, kolika lidem se odsud povede dostat do normálního nájemního bydlení, nevím přesně, jen odhadem, že je to hodně málo.

1 0
možnosti
PD

P59e26t17r 10D81r80a44p81a62l

31. 12. 2022 13:01

Fakt si myslíte, že bezdomovec bude někde platit nájem a ještě dodržovat nějaká pravidla soužití? To přece může už teď na ubytovne

7 0
možnosti
Foto

Každý člověk bez domova není hned lidská troska, tou se teprve po řadě let venku mnohdy stává. V rané fázi by stačila právě sociální pomoc, a tu tento program obsahuje. Zmiňuji terénní sociální pracovníky, to znamená lidi, kteří dohlídnou třeba právě na to, zda nájemník nájemné platí. Tak jako existují sociální služby tohoto typu pro mentálně postižené, chráněné bydlení, tak podobně je koncipována tato služba. U nás nedostupná nejspíš i vzhledem ke zřejmě převažujícímu pohledu "můžou si za to sami a co je nám do nich". A k tématu ubytoven, jistě si umíte předsatvit soužití několika takových mužů či žen na jednom pokoji, vybaveném jak ve věznici, to byste taky asi radši šel ven.

1 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 611x
Jsem mámou tří už dospělých dětí. Ráda fotím, toulám se přírodou. Mou velkou zálibou je výtvarné umění. Zároveň se snažím chápat souvislosti, proč žijeme tak, jak žijeme. A co můžeme měnit. I proto píšu tady na blogu, abych spoluvytvářela svět dle svých představ.

Profesně působím ve školství, je mi blízká alternativa.

Mail: vlasta.fisrova@seznam.cz

Seznam rubrik