Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, máte pravdu. Nemají to v této době lehké.

Viděla jsem před léty na Národní třídě, před Májem Tomáše Kolowrata. Byl jen v bílé košili, ale byl prostě k nepřehlédnutí. A teď jsem měla radost, když jsem viděla v tom pořadu jeho syna. Jablko padlo těsně vedle stromu.

2 0
možnosti
Foto

Taky se mi moc líbily právě tyhle děti. A ta scéna z kostela, jak tam mluvila ta dívka. Věřím, že světu něco přinesou. Mají dobrý základ.

1 0
možnosti

Taky jsem na tento "seriál" čekala, a splnil mé očekávání. Je pěkně natočený. A máte pravdu - lidi z těchto kruhů lze snad rozpoznat. Umí se chovat, jsou vzdělaní, a nedávají svůj původ okázale najevo. S tím se musí člověk narodit...a mít správnou výchovu.

Díky za článek!

1 0
možnosti

J46o84s55e15f 43P93o51t45r

4. 2. 2017 0:32

Já nevím jak vy, ale já jsem to zažil. Od 50. let až do 1989, to je 40 let, téměř dvě generace byly vymývány mozky, hlavně mladých lidí ve smyslu : koho musí mladý člověk milovat a koho nenávidět :

Mladý člověk musí milovat: Stranu a vládu, Sovětský svaz (toho na věčné časy), dělnickou třídu, mezinárodní pokrokové a revoluční hnutí.

Koho musí mlady člověk nenávidět : Imperiality z Wall Streetu, německé revanšisty, šlechtu, katolickou církev a Vatikán.

Kdo si myslí, že píši nesmysly, nebo že si dělám srandu, tak je na omylu, toto byla základní mantra, která byla za socialismu všem tvrdě vtloukána do hlav, a že stokrát opaqkovaná lež se stává pravdou o tom svědčí i smýšlení většiny českého národa 30 let poté.

Neříkám, že šlechta byla výlupek cností, ale právě šlechta vytvořila z Evropy střed světa, to co dneska přejímá celý svět a proč všichni chtějí v Evropě žít.

2 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Zažila jsem to. O části ideologie, kterou nám od mala vtloukali do hlav, jsem sice tak nějak věděla (snad intuitivně), že je nesmyslná, něco se jim ale opravdu povedlo. Zvlášť ono smýšlení o církvi a šlechtě. A ta idealizace chudiny, těch "vykořisťovaných". Dodnes se to ve mě nějak mele.

1 0
možnosti

Já žádné šlechtice z první ruky neznám. Ale jeden můj příbuzný , který vlastni hotýlek, mi vyprávl, jak se setkali se šlechtou - přijeli z celé Evopy i USA, chtěli ušetřit - dovezli si vlastní víno, přestože hoteliér kvůli nim nechal dovézt spousty drahého vína, měli s sebou psy, ale když se dozvěděli, že je za ně příplatek, nechali je v autech, i když byla zima, a nakonec odjeli bez zaplacení. Věřím tomu, příbuzný neměl proč si vymýšlet. Čili modrá krev, pozor na ni, pokud vás chce navštívit. ;-D

0 4
možnosti

Ano, nekteri slechtici, ktere bolsevici nestihli popravit se tak chovaji.

1 1
možnosti

Windischgrätzová říkala dětem meine Trotteln. Hluboká pravda.

0 3
možnosti

Asi to mela rikat vam. Einzahl Trottel, Mehrzal Trottel.

1 1
možnosti

O31t13a 11K11i94n89c

3. 2. 2017 20:19

Velmi hezký blog, ode mne karma.

3 0
možnosti

Ono v podstate jen staci srovnat jak ty jejich hrady a zamky vypadaly v peci socialistickeho statu a jak vypadaji v jejich peci dnes. Myslim ze neni treba dalsich slov.

4 0
možnosti

R^Czerninové sídlí nedaleko od nás. Velmi příjemní a pracovití lidé. Pan Děpold Czernin bohužel před časem zemřel. Ale jeho syn Tomáš si vede také dobře.

5 0
možnosti

A pan Děpold Czernin, mladší bratr Tomáše Czernina, je zakladatelem a předsedou společnosti "Spolek pro tradiční Vánoce", která chce přispět k návratu tradičních Vánoc s „naším Ježíškem“. Záslužný počin R^

3 0
možnosti

Videl jsem asi jen dva, nebo tri pokracovani. A moc se mi libi, jak tito lide nozeni v cizine mluvi pekne cesky a jejci pristup k majetku. pripomina mi to nemecke prislovi majetek zavazuje.

4 0
možnosti

Vlasto, také jsem se na seriál těšila a těším se i na další díly. Už jsem si půjčila i pár knih. Jsou to obdivuhodní lidé a vážím si jich. Myslím, že jsou dobrým příkladem.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS