Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Píšete, že se jedná o "nově postavené bydlení"? Nemohli by bezdomovci bydlet ve starším, ale ještě relativně slušném domě? Proč musejí bydlet v novém, když na nové nemají kolikrát ani lidi pracující?

0 0
možnosti

J10a35n 28M98a42r43e55k

2. 1. 2023 23:01

Několik měsíců jsem ve Finsku pracoval (firma Raute-wood Nastola). Až budete v Česku platit takové daně ze mzdy a nebo jenom dan z koupi auta, budet také moci bezdomovce hýčkat. Tam je auto celoživotné investice. I když koupíte v cizině ojetinu nesmíte ji tři roky prodat. Jinak platíte dan skoro v hodnotě toho auta. Proto jsem tam v roce 1997 viděl Fiaty 600 z let šedesátých.

1 0
možnosti

Ta samá zkušenost !

;-(

0 0
možnosti

Já říkám to, že bydlení z veřejných financí má dostat pouze zcela postižený člověk neschopný jakékoli práce. Ne někdo, kdo z Dolní Lhoty přišel do Prahy, nevydělá si tu ani na nájem a volá "jsem mladá rodina a chudák, udělejte mi tu dostupné bydlení".

0 0
možnosti
Foto

Program "Housing First" zkoušeli svého času před mnoha lety pro sociálně vyloučené občany na účet státu na městském úřadu v Brně. Místo toho, aby zmínění občané pracovali sami na sebe a byli schopní si ze svého výdělku s pomocí sociálních dávek normálně zaplatit nájemní bydlení, organizoval jim práci stát. Ovšem ne všichni vydrželi rok pracovat a tak jim nárok na bydlení sponzorovaný státem zanikl a opět skončili na ulici. Stále platí - komu není rady, tomu není pomoci. ;-(

1 0
možnosti
Foto

Když říkáte, ne všichni vydrželi... tak to znamená, že některým se to podařilo. Aneb sklenici můžete vidět ploprázdnou nebo z menší části plnou.

0 0
možnosti

My jsme se zatím nedostali ani ke startovacím bytům pro mladé rodiny, takže jen těžko lze očekávat, že se budou stavět pro bezdomovce.

3 0
možnosti
Foto

Jo, to je dobrý argument. Však také zmiňuji, že bytový problém je širší.

0 0
možnosti
Foto

I tady (v diskusi) vidíte známý jev - hledání příčin, proč by to nemělo fungovat a proč tedy raději nikomu pomocnou ruku nepodat.

1 0
možnosti

A myslíte, že je logické podávat pomocnou ruku tam, kde o to nestojí?

3 0
možnosti
Foto

Děkuji, Vy jste tomuto tématu tady také věnovala, že? V

0 0
možnosti
Foto

Pomáhat na komunální úrovni. Hlavně do toho neplést stát a legislativu. To je cesta do pekel neustále se zvyšujícího počtu lidí, kteří se budou chovat nezodpovědně, protože stát se postará.

1 0
možnosti
Foto

Tak ona státní politika příspěvků na bydlení nějak funguje, a zároveň by se k tomu měli postavit komunální politici. Ale nedělám si příliš iluze, že to bude nějak žhavé téma. Proto o tom taky píšu, aby aspoň nějaký hlas v tomto ve veřejném prostoru zazněl.

0 0
možnosti

J57i53r89i 77V23r76a37b66e95c

31. 12. 2022 16:59

Však dcera K.Gotta je také ráda, že je ve Finsku. V Česku by už žila po mostem. Tam ji vše Fini platí .

2 0
možnosti
Foto

A protože je tam parlamentní demokracie jako u nás, tak se na tom zřejmě celospolečensky shodnou, že to takto chtějí. A tudíž politici mohou i prosadit. Možná je tu i vyšší míra solidarity, když žijete na severu, drsnější přírodní podmínky, bez ostatních byste v nesnázích nepřežil.

0 0
možnosti

Nejen Finové ale všichni Skandinávci mi vždy připadadali naivní jak snadno lze bezdomovectví nebo migraci řešit a vyřešit. Navíc uváděných cca 5 tisíc je proti našim 20 tis. čtvrtina. Neumím si představit že těm ležícím v centru Prahy dáte dekret a budou žít spořádáně. Kolik jich bude v tom jednom bytě, či spíše doupěti? V našem SVJ má 1 byt město (nebyl odkoupen) a ani jeden nájemník za cca 20 let nebyl alespoň průměrný. Máte asi dobré srdce ale fakt to takto nevyřešíte.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS