Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za Vaši reakci, mohl bych zde skutečně popsat 1.000 příhod a reakcí. S odstupem času se ukazuje pořád to stejné - někdo vládne - i tanky si pozve. V procesu následné normalizace se to pak vše odvíjí - Přidám se k tomu, kdo má moc politickou - jakési výhody budou. Až to praskne - nic se neděje - ten, kdo pozbyl moci politické - zase nabyl moci ekonomické ! Pak to jde dále. Přes svou moc - vliv - získává zpětně i ten politický vliv zpět a je dokonce posílen ! Ti starší to nějak vypozorovali a bonmotovali - Synu, do žádné strany nevstupuj - pokud se rozhodneš - pak jedině ve funkci předsedy ! Být řadovým členem nemá žádný význam - zostudíš se .. Můj otec, AB neznal !:-)

0 0
možnosti

Vezmu to odzadu - Otec neklidně spal, posadil se na postel a řekl - "Zatrolení Komunisté, ani v noci nedají pokoj" ! Já dětsky hleděl, co se děje ... Byl vinen tím, že se narodil ve vzdělané a pracovité rodině živnostníka . Se vděčností na tohoto vzpomínám ... V podstatě šlo o model jeho generace, jako by měli být herci. Na svou roli se tedy připravují, vzdělávají se - HLE klapka r.1950 - Už se točí, nicméně jde o úplně jiný film ! Následovala neuvěřitelná plejáda jeho ideových a životních střetů. Dnes, až úsměvné příhody, zproštění vedoucích funkcí, kdy byl odeslán prát ovčí lejna! (Balíky vlny). Smyslem bylo, aby se sžil s dělnickou třídou. (Mj., on si to velice pochvaloval, balil své pověstné dutinky a očítal u stroje světovou literaturu). Fabrika byla vedena těmi, kteří věděli , kde se nalézá Kamčatka .. To bylo sice hezké, ale hospodářsky se nedařilo, nepomohli ani Čukotkáři. Hledali se tedy odborníci - Otec byl vzpomenut ! Tedy následně vyhlášen za již "Sžitého" ! Můj rodič, byl rovněž nesmírně socialismem vykován !S úctou a synovským úsměvem vzpomínám stále .

Zatrolení Komunisté ... ! :-) .

1 0
možnosti
Foto

Pane Bučku, tak to mě moc těší, že to ve vás evokovalo tyto vzpomínky. Moje babička - ta ze vsi - poslouchala Svobodnou Evropu, a já v tu chvíli "oči navrch hlavy". Doma totiž tátovi chodilo do schránky Rudé právo. Spíš jako úlitba, po r. 1968 už ho do strany nechtěli, po prověrkách. Ale až tak mu nejspíš neublížili, ono v té šachtě to asi nebylo tak horké. Je ale fakt, že o tom nikdy nemluvil. Schoval si to v tom svém introverství, no možná i proto se ponořil do těch sbírek. Filatelisti byli tolerovaní, fungovali v oficiálních svazech.

A máma má svoje instinkty, kdy se o politiku radši nestarat. K volbám ale chodí, a volí Zelené.

1 0
možnosti

D80a30d91a94k 32P97e95t54r

11. 12. 2016 4:26

Úsměvné čtení a Váš blok dokazuje hloupost a naivitu porovnávat život před a po sametu. Nelze, prostě se žilo jinak.

0 0
možnosti
Foto

:-) tohle nikdo nezapřem... nějak se žilo a mně se dost líbí, když se tu na blogu ocitnou právě i tyto věci ...R^ráda jsem četla a přeju Vám, Vlasto, krásnou neděli.:)

1 0
možnosti
Foto

Díky Radko, to nějak vyplynulo z každodennosti. Měla jsem den dovolené, abych vyprovodila mámu na oční operaci, což se ukázalo jako zatím jen příprava. Takže nijak neomezená ve svém vidění využila cestou domů nákupní možnosti centra města, a vlastně jsme tak hrály naše oblíbené hry.

To jí ještě i šetřím, protože si "musela" koupit další kabelku, na překonané utrpení. Dělávám to ale taky, že si najednou řeknu "zasloužím si něco pořádnýho koupit, už na sobě nebudu tak škudlit", a utrácím pak ve větších částkách, to je zas fakt.

0 0
možnosti
Foto

J93a81n40a 82M94a98j64o63v75á

10. 12. 2016 23:22

Děkuji, hezky jsem se u čtení usmívala :-)

2 0
možnosti

Jsem moc ráda, že jsem si Váš bog našla. Zkrátka je to tak! Díky za inspiraci, také jsem vychovávaná ke spořivosti.

0 0
možnosti

Děkuji za hezkou chvilku a lehké vzpominani... Díky!

1 0
možnosti
Foto

Také děkuji za milé ohlasy. Doufám, že toho bude víc, protože jak se smiřuju s tím, co všechno mám s mámou společného, tak mám chuť to i nějak literárně podat. Protože to není jen můj příběh. A taky mám ráda příběhy, v nichž se nacházím.

0 0
možnosti

Příjemné počtení R^

1 0
možnosti
Foto

J45a19n 94P59r56a35ž26á96k

10. 12. 2016 16:33

R^Hezké povídání:-)

3 0
možnosti

J18a91n 55J70í54l66e43k

10. 12. 2016 14:51

:-):-):-) Předváleční rodiče jsou stejní

0 0
možnosti
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 611x
Jsem mámou tří už dospělých dětí. Ráda fotím, toulám se přírodou. Mou velkou zálibou je výtvarné umění. Zároveň se snažím chápat souvislosti, proč žijeme tak, jak žijeme. A co můžeme měnit. I proto píšu tady na blogu, abych spoluvytvářela svět dle svých představ.

Profesně působím ve školství, je mi blízká alternativa.

Mail: vlasta.fisrova@seznam.cz

Seznam rubrik