Konec guruů v Čechách?

Guru Jára, který stále pobývá ve vězení na Filipínách, ještě neví, jak skončí jeho kauza. Možná posloužil  jako odstrašující příklad, protože oněch esoterických učitelů je u nás opravdu hodně, a jejich naivních žaček ještě víc.

Taky jsem si prožila "ezoterické období", tak bych mohla vyprávět. O jedincích, kteří se cítí být "duchovně na výši" a to jim nebrání, aby kasírovali ty "níže postavené". Zvyšovat vibrace je přeci třeba. Země vstupuje do Nového věku.

Teorií o tom, kam jdeme a proč je spoustu. Tradiční křesťanství nám už dávno nestačí. Někteří však skončí třeba v blázinci. Začnou se chovat dost podivně, tzv. jim přeskočí.

Co je pravda a co ne, co jsou jen bláboly fantastů a co třeba utajené skutečnosti o původu člověka, to si úplně netroufnu posoudit. Prostě to spíš nevím.

Ovšem story o "odháčkovávání" žen sexuálním aktem s "Mistrem" mi přijde hodně přitažená za vlasy. Nebo ty různé výlety za "sebezpoznáním". Docela dobrý kšeft. Jezdí se teď třeba na Srí Lanku. Nudící se ezohledačky zkoušejí nové destinace. Ochotný guru, který je sem za patřičný obolus doprovodí a nějaký ten program připraví, se vždy najde.

Možná ale toto téma pojímám příliš povrchně. Takový Rasputin byl nejspíš skutečně výjimečný, ani zabít jej nebylo snadné. A že dovedl "věci", které běžný smrtelník neumí, to se traduje dodnes. I jeho velký sexuální apetit.

Možná ti současní guruové jsou taky takto Bohem obdaření, co říkáte?

Že jsou muži k tomuto talentu jiných mužů víceméně skeptičtí, to je celkem pochopitelné, znají sami sebe, na jaké "sbírky motýlů" lákají ženské protějšky.

Ženy jsou důvěřivější, utrácejí spoustu peněz nejen za různá zkrášovadla, ale též preparáty pro "zdraví", to je teď taky velká móda. Inu současný člověk mnohdy neví co roupama. A tak hledá, jak se více a lépe zabavit. Na jakém semináři či kurzu.

PS: to jsem dneska nějak protivná, ale mělo by se o tom víc mluvit. Poškozené ženy mnohdy radši mlčí, nebo to řeknou jen kamarádce, že někde naletěly. Nedávno jsem četla takové pojednání, kde byly pojmenovány jako "ezopiče".

Některé alternativní směry přitom považuji za v jádru užitečné, jen se to prostě celé nemá přehánět.

Možná z toho časem vyrosteme a třeba se opravdu duchovně posuneme. Říká se tomu evoluce.

Autor: Vlasta Fišrová | středa 9.8.2017 20:32 | karma článku: 16,11 | přečteno: 847x
  • Další články autora

Vlasta Fišrová

Snílek Václav

30.9.2023 v 19:38 | Karma: 10,88

Vlasta Fišrová

Láska a inspirace namodro

29.9.2023 v 21:29 | Karma: 6,14

Vlasta Fišrová

Zahoďte ty berličky

2.1.2023 v 13:52 | Karma: 11,77

Vlasta Fišrová

Ahoj krásko, jak se dnes máš?

25.5.2022 v 18:49 | Karma: 11,59

Vlasta Fišrová

Jak jsem se probudila v roce 2037

15.5.2022 v 11:06 | Karma: 10,75
  • Počet článků 169
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 611x
Jsem mámou tří už dospělých dětí. Ráda fotím, toulám se přírodou. Mou velkou zálibou je výtvarné umění. Zároveň se snažím chápat souvislosti, proč žijeme tak, jak žijeme. A co můžeme měnit. I proto píšu tady na blogu, abych spoluvytvářela svět dle svých představ.

Profesně působím ve školství, je mi blízká alternativa.

Mail: vlasta.fisrova@seznam.cz

Seznam rubrik